Mijn neef gaat trouwen!

8 juni 2019, het was tijd om naar Utrecht te gaan. Mijn neef Wouter ging deze dag namelijk trouwen met zijn aanstaande Marieke. Wat ontzettend leuk dat ik deze dag mocht fotograferen. Ik heb in 2017 ook al de bruiloft van mijn nicht vast mogen leggen én dan nu weer van mijn neef, zo leuk!

Ik begon bij Marieke, die zich samen met haar vriendinnen gezellig aan het klaarmaken was. Terwijl Marieke in de make-up zat, kleedden de meiden zich ondertussen om of keken ze gewoon lekker toe hoe Marieke nóg mooier werd gemaakt. Ondertussen ging ik snel naar Wouter, die bij goede vrienden thuis was. Het was intussen lunchtijd, dus ik at gezellig een broodje mee met de vrienden van Wouter en mijn oom en tante.

Zo, het buikje was rond, dus tijd om aan te kleden! Wouter had een prachtig blauw pak gekozen en met de hulp van zijn ouders zag hij er binnen no-time helemaal tip top uit. Snel weer terug naar Marieke, die al bijna helemaal klaar was om haar jurk aan te trekken. Ondertussen was de getuige van Marieke nu ook aanwezig, die zou helpen met de jurk. Een hoop gepluk aan alle kanten van Marieke, haha. Maar wauw, wat zag ze er prachtig uit!

De liefste assistentes

Wouter was inmiddels onderweg naar zijn bruid-to-be. Het weer was helaas niet zo denderend deze dag, dus bleven we maar binnen voor de first look. Gelukkig was het licht zat in huis, dus het kon perfect. Wouter wist niet wat hij zag toen hij zich omdraaide, super leuk. Na dit mooie moment was het tijd voor de fotoshoot. We gingen naar een park in de buurt. We moesten bijna nog haasten, want het weer was erg onvoorspelbaar. Af en toe vielen er al een paar druppels naar beneden. Na een klein half uurtje begon het echt té hard te regenen en mijn lieve assistentes (de vriendinnen van Marieke) die een paraplu boven mijn hoofd hielden werden zelf kletsnat. Dit is natuurlijk niet de bedoeling dus vlogen we snel naar de auto. We namen ons voor om vanavond nog wat meer foto’s te maken.

Op naar Kasteel Montfoort. De daggasten hadden zich hier allemaal verzameld en waren gezellig aan het kletsen onder het genot van een kopje koffie of thee. Tijd om naar de trouwzaal (Commanderije van Sint Jan) te gaan. Wat een leuke entree had Wouter! Hij kwam al dansend naar binnen op de “Indische Waterlelies”! Zo grappig, iedereen moest ontzettend lachen. Zo’n entree hadden ze niet verwacht! Hierna kwam Marieke naar binnen, arm in arm met haar vader. Het was een prachtige ceremonie, met een lach en een traan. Vooral veel tranen tijdens de geloftes die Wouter en Marieke naar elkaar uitspraken. Het was echt ontzettend mooi.

Iedereen zong uit volle borst mee

Na de ceremonie werd het bruidspaar hartelijk toegezongen door de daggasten en was het tijd voor een glas champagne! Een paar familieleden en vrienden hadden ook een speech voorbereid. Onder het genot van het glas champagne en wat later nog een paar bitterballen, werden de mooie woorden richting het bruidspaar uitgesproken. Stuk voor stuk prachtig. De familie van Wouter had nog een mooi stukje ingestudeerd. Op de wijs van “er is een nacht” van Guus Meeuwis, zongen zij hun eigen geschreven tekst. Zo leuk om te horen. Het refrein hadden zij op een groot spandoek geschreven, zodat alle daggasten deze uit volle borst mee konden zingen!

Hierna was het tijd voor de groepsfoto’s, een hoop gezelligheid. Wouter en Marieke openden hierna het buffet en gingen daarna weer met mij mee naar buiten. We moesten de fotoshoot van vanmorgen nog even inhalen! Gelukkig was het weer nu prachtig en scheen de zon weer volop.

Een gezellige drukte

De buikjes begonnen tijdens de fotoshoot toch wel wat te rommelen, dus gingen we na een hoop foto’s gemaakt te hebben naar binnen om te eten. Een lekker ijsje als nagerecht en daarna even rust. De avondgasten druppelden binnen en het was al snel gezellig druk. Wouter en Marieke stonden klaar om gefeliciteerd te worden & hierna was het tijd om de avond spectaculair te openen. De openingsdans! Wouter en Marieke hadden de dans goed ingestudeerd en dit was het begin van een fantastische avond.

Lieve Wouter en Marieke, veel geluk samen!

Trouwlocatie en feestlocatie: Commanderije van Sint Jan & Kasteel Montfoort  // Fotolocatie: Park Utrecht & Kasteel Montfoort // Trouwjurk: Koonings Deurne //  Trouwpak: The Society Shop // Ringen: Van Gurp Juweliers Breda // Make-up artist: Face & Art // Kapper: Face & Art // Babs: Aafke Voet //

Lees hier alle recensies
Wij willen jou als onze trouwfotograaf!