Yes, ik mocht weer!

In 2019 heb ik in samenwerking met Mark van Teamup Vormgeving foto’s gemaakt op basisschool De Marshof in Zwolle. Deze foto’s werden gebruikt voor de schoolkalender. Een gezellige boel en er wilde veel kinderen op de foto! Vorig jaar ben ik hier ook geweest (bekijk hier het resultaat van 2018), dus ik vond het super leuk om er weer te mogen fotograferen.

Ik begin de dag altijd in de lokalen. Er wordt dan gewoon les gegeven, dus ik zoek rustig en stilletjes naar momentjes die leuk zijn om vast te leggen. Leraren komen ook weleens op de foto! Die horen er natuurlijk ook gewoon bij. Ik neem hierna vaak een clubje van ongeveer 6 kinderen mee op pad. Zij mogen dan model gaan staan! We zoeken dan allerlei leuke plekjes van de school op.

Een vrolijke kalender

De kinderen hebben zelf ook vaak leuke en originele ideeën. Als ik dan genoeg foto’s heb gemaakt ga ik nog even het plein op in de pauze. Hier gebeurt natuurlijk een hele hoop, dus valt er genoeg te fotograferen. Het is natuurlijk ook leuk om een hoop verschillende kinderen op de foto te zetten. Daar is de pauze dus een perfect moment voor.

Foto’s in de schoolkalender maakt de kalender extra vrolijk en leuk om naar te kijken. Deze schoolkalender kan bijvoorbeeld in de klassen worden opgehangen, zodat de kinderen enthousiaster en nieuwsgieriger worden naar de activiteiten die erin staan. Zo kun je ze er meer bij betrekken. Ook voor de ouders is het leuk om te zien als hun kind in de kalender staat!

Boek een bedrijfsreportage
Meer informatie bedrijfsfotografie