Documentaire fotografie

Tijd voor een bedrijfsreportage. Ik was er klaar voor; Mijn camera en flitser opgeladen, de shotlijst uitgeprint en alle kaartjes geleegd. Kom maar op! Ik kwam aan bij Yellow Arrow en na even gezellig gekletst te hebben, wat het tijd om aan de slag te gaan. We begonnen beneden, in de vergaderruimte. Zij zitten hier vrij vaak om te vergaderen of iets te presenteren aan elkaar.

Mocht je mijn werkwijze een beetje kennen, dan weet je dat ik graag documentair en ongedwongen fotografeer. Ik zet het liefst niks in scene. Dat is bij een bedrijfsreportage natuurlijk tot op zekere hoogte haalbaar, want je moet natuurlijk wel dingen nabootsen die normaal gesproken ook gebeuren.

Ga maar echt vergaderen!

Om toch de foto’s zo spontaan en ongedwongen mogelijk te maken, gaf ik iedereen de opdracht om daadwerkelijk te gaan vergaderen. Nou, daar wisten ze wel raad mee! Er was genoeg te bespreken. Af en toe vroeg ik of iemand iets anders wilde gaan zitten, of mochten er mensen wisselen met presenteren, maar verder ging het gewoon zoals het ging. Heerlijk, daar hou ik van. Zo vang je de momenten op de manier hoe ze normaal gesproken ook daadwerkelijk zijn en dat wil je als bedrijf juist laten zien aan je klanten.

Niet te serieus

Peter, de ‘eindbaas’ (echt waar ;)) vertelde al dat de foto’s niet té serieus hoeven te zijn. Zo zijn ze zelf als team ook niet. Er is ruimte voor een grapje en voor gezelligheid. Dat heb ik ook wel gemerkt tijdens het fotograferen, haha. Het was erg gezellig en er hing een goeie sfeer!

Als team zitten zij erg vaak achter de computer. Dit moest natuurlijk ook worden vastgelegd; Hoe ziet een gemiddelde dag er bij Yellow Arrow uit? Naast veel achter de computer werken en vergaderen is er gelukkig ook de tijd om eventjes snel te gamen met elkaar, of om een potje tafelvoetbal te doen.  Ook is de vrijdagmiddagborrel voor hen een vast ritueel. Dan zitten ze gezellig met elkaar aan de bar (in hun eigen kantoorpand) te borrelen met een biertje in de hand mét eigen label! Zo kun je denk ik heerlijk een drukke werkweek afsluiten en ben je er maandag weer helemaal klaar voor.