Ik kan me voorstellen dat je wat vragen hebt over een zwangerschapsshoot! In deze blog kun je de antwoorden op de meest gestelde vragen vinden. Staat jouw vraag er niet tussen? > Laat het me weten <

Waar gaan we foto’s maken?

Dit ligt helemaal aan jullie. Kies een locatie die jullie zelf mooi vinden, of waar jullie wat mee hebben. Denk bijvoorbeeld aan het bos waar jullie graag wandelen. Mochten jullie niks kunnen bedenken of niet kunnen kiezen, dan denk ik uiteraard graag met jullie mee! We kunnen de shoot ook bij jullie thuis doen, vraag me naar de mogelijkheden.

Moeten we veel poseren?

Nee, liever niet zelfs! Ik houd van spontane fotografie, dus poseren hoeft niet. Wanneer jullie met z’n tweeën op de foto gaan, zal ik jullie af en toe vertellen hoe je het beste kunt staan & welke kant jullie op mogen kijken, maar verder mogen jullie vooral lekker je ding doen. Praat eventjes met elkaar (en met mij, haha), wandel een beetje of vertel wat leuks. En geef vooral die prachtige buik alle aandacht! Aai, knuffel en houd lekker vast. Mocht je het lastig vinden en niet weten hoe je moet staan? Wees gerust, door middel van vragen en opdrachtjes zorg ik dat jullie spontaan en ongedwongen op de foto komen!

Ook op het moment dat je eventjes alleen op de foto gaat, mag je lekker met mij blijven kletsen en hoef je niet te poseren. Vaak is het wel mooi als je je handen boven en/of onder je buik legt, maar dat is zeker niet verplicht. Ook dit komt allemaal goed en ik geef je tips waar nodig!

Welke kleren kan ik het beste aandoen?

Voor een zwangerschapsshoot geldt ook onderstaande tekst (lees dit dus ook even door), maar ik heb nog wel wat extra tips voor je. Het spreekt natuurlijk voor zich dat als je een lossere trui/jurk/shirt aandoet, je jouw buik een stuk minder goed ziet. Ik kan me voorstellen dat je die mooie buik van je juist goed in beeld wil hebben, dus kies dan voor een kledingstuk wat mooi aansluit en wat strakker zit! Niet té strak natuurlijk 😉 Wel blijven ademhalen, haha.

Mocht je een zwart shirt/jurkje/truitje aan willen doen: Je buik kan dan ietsje minder goed opvallen. Zwart kleed namelijk af. Zwart zorgt er juist voor dat je de vormen wat minder ziet. Ik kan dit voorkomen door jou wat meer van de zijkant te fotograferen, maar ik wil je natuurlijk op meerdere manieren vastleggen. Houdt er dus rekening mee dat áls je zwart draagt, je buik om sommige foto’s iets minder goed zichtbaar is. Helemaal als je partner ook een zwart shirt o.i.d. aan heeft, kijk maar naar de meeste linkse foto hieronder. Dit is natuurlijk zonde, dus mijn advies: Draag liever geen zwart, maar mócht je toch zwart willen dragen (want dat is je goed recht ;)), zorg dan dat je partner geen zwart aan heeft.

Mijn basisregel is: Doe iets aan waar jij je goed in voelt! Als jij je niet helemaal prettig voelt in dat ene shirt, of in die ene broek zie je dat op de foto. Je staat dan toch nèt wat minder ontspannen op de foto en je bent je veel te bewust van jezelf. Als je iets aan hebt waar jij je goed in voelt, straal je dat ook uit!

Ik heb natuurlijk wel een aantal tips:

– Let op drukke printjes
Stem het een beetje op elkaar af. Als je allebei iets aandoet met een hele drukke print, kan dit op de foto erg druk worden en afleiden. Overleg dus vooral met elkaar wat je aandoet! Natuurlijk kun je heus wel leuke (drukke) prints aandoen, maar kies dan bijvoorbeeld alleen voor de bovenkant en houdt de onderkant rustig.

– Geen neon kleuren
Kleuren vind ik prachtig, dus als je een mooie gele/rode trui hebt; doe hem vooral aan! Maar doe geen neon kleuren aan, die zijn te fel. Dat maakt het beeld té onrustig en is dus echt geen aanrader. Probeer ook weer met elkaar te overleggen wie er een opvallende kleur draagt. Als ik 1 felrode trui heb en een felgroene broek, kan het alweer wat drukker worden. Maar: Zijn jullie nou eenmaal een kleurrijk stel en houden jullie van veel kleur? Dan wordt het maar wat drukker op de foto, maar dan past het tenminste wel bij jullie.

– Rustige pastelkleuren
Weet je niet zo goed welke kleur je moet kiezen? Als je voor een pastelkleur gaat, zit je eigenlijk altijd goed. Deze kleuren passen eigenlijk overal bij en zorgen voor rustige foto’s. Je kunt deze kleuren dan ook op elkaar afstemmen, maar je hoeft zeker niet allemaal in dezelfde kleur/tint.

– Seizoensgebonden
Gaan we nou in de zomer foto’s maken? Neem gerust een lekkere zomerse hoed/petje mee of trek een zomerjurkje aan. Shooten we in de herfst of winter? Trek dan een lekkere warme trui aan met een dikke sjaal. Zo kun je bij elk seizoen je outfit wat aanpassen!

Twijfel je nou zó over jouw/jullie outfit? Stuur mij gerust wat foto’s door via Facebook/Instagram/Whatsapp!

Wat doen we als het regent?

Een uurtje voor de fotoshoot kijk ik altijd wat de weersverwachting is. Mocht het gaan regenen, kunnen we de fotoshoot kosteloos verzetten. Ik zal contact met jullie opnemen om te overleggen wat we gaan doen.

 

Wanneer zijn de foto’s klaar?

Jullie krijgen binnen 1 week na de fotoshoot een kleine preview toegestuurd. De rest van de foto’s ontvangen jullie binnen uiterlijk 3 weken, mijn doel is natuurlijk om ze zo snel mogelijk aan te leveren. In het trouwseizoen (mei-september) kan het zijn dat ik de foto’s binnen uiterlijk 4 weken aanlever. Dit zal ik uiteraard van te voren met jullie bespreken.

 

Hoe krijgen we de foto’s aangeleverd?

Jullie krijgen de foto’s aangeleverd in jullie eigen online (privé) galerij! Hier kunnen jullie makkelijk de foto’s bekijken en downloaden. Ook kunnen jullie via deze galerij gemakkelijk foto’s bijkopen. Alles staat er handig aangegeven, maar mocht je het toch niet helemaal begrijpen kun je mij altijd even een berichtje doen en dan help ik je.

 

Kan ik een fotoshoot cadeau geven?

Natuurlijk kan dat! Je kunt hiervoor terecht in mijn webshopAchter de verschillende bedragen staat handig aangegeven voor welke fotoshoot dit bedrag is. Je kunt natuurlijk ook voor kleinere bedragen een cadeaubon kopen. Dan heeft de ontvanger een fijne korting van je gekregen!